17. abril 2024

Instellingen die de meerderheid van hun Bitcoin Shorts dekken

Na het creëren van een nieuwe bodem van $11.150, duwt Bitcoin nu hoger en reikt naar het $11.650+ niveau. Instellingen zijn begonnen te reageren op de koersbeweging door hun shorts op de Bitcoin-futures markt te sluiten bij CME.

Een goede indicatie voor pillen

cruciaal ondersteuningsniveau als de wekelijkse kaarsen sluiten. Dit is een goed teken voor de stieren die nu kunnen gaan kijken naar grotere winsten. Unfolder, een crypto-datalogger meldde vorige week dat institutionele beleggers hun grootste shortposities ooit hebben geopend voor Bitcoin op CME-futures. Deze grotere handelaren hebben 3.119 BTC-contracten openstaan voor shorts.

Instellingen die de meerderheid van hun Bitcoin Shorts hebben.

Op 30 augustus heeft Unfolded nog een dataset gedeeld, die nieuwe trends onthult uit het CME Commitment of Traders Report, dat elke week wordt gepubliceerd. Het rapport suggereert dat instellingen net 2.000 contracten aan de korte kant hebben afgesloten in Bitcoin. Dit gebeurt op hetzelfde moment dat retailhandelaren op het platform een meerderheid van hun longposities in Bitcoin-futures hebben gesloten.

Verplaatsing vergelijkbaar met maart 2020

De laatste keer dat institutionele beleggers een groot deel van hun shortposities sloten, was in maart, toen de prijs van de munt begon te verschuiven van nieuwe dieptepunten naar een nieuwe opwaartse trend. Het is echter niet duidelijk of soortgelijke trends zich ook dit keer zullen voordoen. De beweging suggereert dat verschillende ogen op de markt verslaafd zijn waardoor de Bitcoin CME zijn grootste positieverschuiving tot nu toe heeft meegemaakt.

De reden voor deze verschuiving is onduidelijk, maar de trends zijn gunstig voor de positieve prijsbeweging van Bitcoin. Senior grondstoffenanalist bij Bloomberg Intelligence, Mike McGlone gaf commentaar op de beweging en zei,

«Vastzitten tussen 3-9x in de afgelopen jaren, de prijs van #Bitcoin per ounce van #gold kantelt de crypto in de richting van hervatting van de waardering als de volatiliteit geschiedenis ons iets vertelt. De kruiskoers van 19 augustus van 6x is hetzelfde als in 2017, maar de volatiliteit van Bitcoin is gedaald ten opzichte van goud.
Macro-factoren, zoals de bereidheid van de Federal Reserve om de inflatie boven de 2% te laten uitstijgen, kunnen ook verantwoordelijk zijn voor de beweging.