21. febrero 2024

MicroStrategy Giant förvärvar $ 250.000.000 värt Bitcoin som sin tillgång till Safe HavenNyheter

Som rapporterats av Businesswire har det större börsnoterade företaget MicroStrategy förvärvat 21 454 BTC och valt det som en primär reservtillgång.

Att få 250 miljoner dollar i Bitcoin som en del av kapitalallokeringsstrategin

MicroStrategy är det största börsnoterade företaget som arbetar inom affärsintelligensområdet. Det har meddelat att det idag förvärvade 21 454 BTC och betalade ett sammanlagt pris på 250 miljoner dollar med alla avgifter inkluderade.

Företaget valde Bitcoin Evolution som sin huvudsakliga tillgång på statskassan efter att det hade delat de finansiella resultaten under andra kvartalet 2020 i slutet av juli.

Genom att investera detta stora belopp i Bitcoin erkände MicroStrategy offentligt BTC som ett korrekt investeringsverktyg som kan vara bättre än kontanter. Dessutom valde företaget BTC som det viktigaste innehavet i sin finansreservstrategi, enligt VD Michael J. Saylor.

VD tilllade att att spendera en så stor mängd medel på Bitcoin nu är en del av företagets nya strategi för att fördela kapital för att ge aktieägarna en långsiktig värdetillgång.

Företaget var också tvungen att investera upp till $ 250 miljoner i en eller flera alternativa tillgångar i enlighet med dess tidigare antagna strategi.

Saylor sade också att företaget drevs till detta beslut delvis av nuvarande stimulansåtgärder som verkställts av den amerikanska regeringen, liksom rådande politisk och ekonomisk osäkerhet och den hyperinflation som troligen kommer att följa den nuvarande krisen.

«Bitcoin är överlägsen tillgångsklass för dem som söker en långsiktig värdebutik»

Företagets verkställande direktör sa att före denna stora investering genomförde analytikerna grundlig forskning om Bitcoin. De drog slutsatsen att BTC kunde fungera som en bra inflationssäkring. De tror att det har förmågan att ge avkastning på investeringar högre än andra tillgångar kan erbjuda.

Bland de kvaliteter som lockade MicroStrategy var BTC: s globala acceptans, stora tekniska verktyg och varumärkesigenkänning.

Företagets VD anser att Bitcoin är digitalt guld, eftersom det är svårare och starkare än fiatvalutor och kan anslutas mycket snabbare. Enligt Saylor är Bitcoin en smartare typ av pengar än någonting som har kommit tidigare.